Ohjee Ohnee!
Door: Jolene
Blijf op de hoogte en volg Jolene
21 Maart 2011 | Nederland, Amsterdam
Ohjee Ohnee!
Ohno!!!!! Nog maar een maand hier mogen zijn, ineens realiseerde ik me het.
Het idee dat ik terug moet klinkt nog niet heel erg aantrekkelijk.
Ik voel me zo thuis, kan denk ik echt zeggen dat ik van het eiland ben gaan houden.
IK HOU VAN CURAÇAO!!!!!!!!!
Ja, het was inderdaad weer een tijdje geleden dat ik wat geschreven heb.
Maar nu is het weer zo ver, ik heb weer het een en ander meegemaakt waar ik over kan vertellen.
Laat ik maar bij het begin beginnen, is wel zo handig he.
Natuurlijk werd er hier ook carnaval gevierd, helaas heb ik hier weinig van gezien, (niks eigenlijk). De optochten werden gehouden tijdens mijn werktijden, er werd een slotoptocht gehouden waar we naar toe zijn gegaan. Na een lange tijd gelopen te hebben, een goede plek uitgezocht hadden met stoeltjes, kon het wachten beginnen. Vol spanning zat ik daar, ik voelde me net zo’n klein kind wat ergens zenuwachtig op stond te wachten. We hebben heel lang gewacht en gewacht veel mensen bekeken en gewacht en gewacht. Alleen mensen bekijken was al een attractie op zich. Mensen in alle vormen en maten, kleuren, glitters en in zovele aantallen. Ik heb geloof ik bijna alle mensen gezien die in Curaçao wonen. Helaas moesten een aantal van ons weer gaan om watches te doen, waaronder ik. De optocht was nog steeds niet voorbij gekomen, dus geen optocht of niks gezien hebben, helaas. En tja Curaçao kent geen tijd, dus ook niet met het beginnen van optochten hahaha. (Nou moet ik er ook nog bij vertellen dat onze gids niet de geweldigste plek uitgekozen had, namelijk op het eindpunt van de optocht, hihihi. Dus dit jaar geen carnaval voor mij, krijg er bijna afkick verschijnselen van, voor volgend jaar weer gewoon een week lang in Nederland enorm vieren! Vol ertegen aan (ah, 1 reden om al terug te gaan naar Nederland haha).
Even zien wat hebben we nog meer mee gemaakt, oh ja onze nieuwe huisgenoten.
Stijn, onze ‘oude’ huisgenoot is inmiddels weer terug in België en Femke en ik hadden het rijk voor ons alleen, heerlijk en gezellig hahaha.
Na een dagje lekker lounge op het strand van Mambo met Femke. Kwamen we thuis en zagen dat er een aantal deuren open waren, wij dachten meteen SHIT! er zal toch niet iemand ons huis binnen gebroken zijn, dus wij met zijn twee naar binnen. Eenmaal binnen zagen we dat de afwas opgeruimd was en er een bloem op tafel stond, iets wat voor een inbreker natuurlijk een beetje een rare gewaarwording is hahaha. Maar toen we dat dus allemaal aan het bekijken waren en onderling aan het overleggen waren wat er allemaal anders was, hoorde we ineens recht achter ons: Hallo!!!!!! Nou ik kan je vertellen mijn hartslag heeft nu een ander ritme dan daarvoor. Ik had nog niet verwacht dat onze nieuwe roommie er zou zijn. Ze stelde zich voor als Joyce en komt uit Wijchen, (vlakbij Nijmegen). Ze komt hier voor 4 weken in het huisje zitten en vrijwilligerswerk doen bij een kinderdagverblijf. In haar vijfde week komen haar ouders en broer over en gaan ze nog een week vakantie vieren met zijn alle.
Denk dat het wel een leuke meid is.
Verder ben ik me al helemaal aan het inburgeren en ben ik begonnen met een cursus Salsa dansen en ik vind het heerlijk, denk dat ik in Nederland door ga met vervolgcursussen, zodat wanneer ik met de zomer terug kom, (Want ja, dat ben ik van plan. Hoop met de zomervakantie hier weer terug te kunnen komen hahaha, zei toch Curaçao verslaving!) hier helemaal uit mijn dak kan gaat hihi.
Maar het zijn super leuke lessen, vrolijke leraren en het gaat er op zijn curaçao’s aan toe, heel relaxed dus! De eerste les ging me wel goed af, we kregen de basis stappen van de Salsa en deze had ik ondertussen al geleerd in die vijf weken dansen bij Asia hahaha.
Op een gegeven moment moesten we koppels vormen met mannen die ook les namen daar en mannen die al konden dansen en bij de lessen mee hielpen. Ik danste met ene Thijs, aardig vent hoor, maar ritme houden no way! Laten we zeggen dat ik op een gegeven moment een hele snelle salsa aan het dansen was. Ben benieuwd hoe het de volgende les gaat, dan komen de draaien enz. En ben benieuwd wie dan mijn danspartner wordt. We zullen zien!
Zoals ik al eerder verteld heb, vind ik Curaçao echt zo mooi. Je kunt elke kant op rijden en overal zie je iets anders. Bosrijk gebied, stenen, strand, zee, stad, rode zandpaden, rotsgebieden en zo kan ik nog wel even doorgaan. Zo ook weer toen ik op weg ging naar de Shete Boka. Dit is het gedeelte langs de kust waar de zee stukken uit de rosten heeft geslagen. Hierdoor is er een natuurlijke brug ontstaan, zijn er grotten ontstaan, is er een gat ontstaan waar de zee in slaat en als dat gebeurd wordt het water omhoog geschoten en zijn er verschillende inhammen in rosten waar je door heen kunt lopen. Het is een prachtig gebied, je kunt ver om je heen kijken en alleen naar ruimte en natuur zien. Een gebied waar je alleen maar zand, modder en gebergte ziet. Loop je een stuk verder moet je je door een bos, langs een riviertje heen woekeren en daarna kom je in een gebied die alleen maar bestaat uit grijze steenmassa. Waarin allerlei kleine gaatjes zitten en vormen van planten en dieren die er vroeger in en op geleefd hebben. Als je dan na een mooie wandeling uitkomt bij de ‘Pistol Boka’, de Boka waar het water omhoog geschoten wordt, sta je echt te genieten. Het is zo’n mooi natuur fenomeen. Daar kon ik echt wel uren staan!
Verder heb ik lekker geluierd, op mijn vrije dagen. Ik heb veel op Mambo strand gelegen, het is lekker dichtbij mijn huis, je drankjes worden bij de bedjes gebracht en de bedjes liggen heerlijk. Ook is er genoeg te zien, vooral de toeristen die even langs Mambo strand komen lopen. Maar helaas niet uitgebreid kunnen liggen, omdat ze weer terug moeten naar hun cruiseschip. Het gevoel dat ik dan nergens heen hoef, is heerlijk hihihi.
Bij Mambo hebben ze op verschillende evenementen, waaronder op dinsdag avond filmavond op het strand. Zo leuk, ja gaat lekker op een bedje, op het strand liggen en kijken naar een groot scherm waar de film op gedraaid wordt. In dit geval was het Snowfever en na afloop was er een apres ski party. Erg leuk om die sfeer hier op het strand mee te maken. Femke, Joyce en ik hebben het enorm naar ons zin gehad, drankje er bij en uit je dank gaan op de meest foute Nederlandse nummers.
Bij Mambo hebben ze ook een Fishmarkt, deze is op donderdag, vrijdag en zaterdag. Op deze dagen wordt er vis aan Mambo verkocht, die op die dag gevangen is. Deze vis ligt dan klaar om door de gast bekeken te worden en de gast mag dan zelf uitkiezen wat hij/zij wil eten en hoeveel. Je kunt het dus zo gek maken als je wilt. Dit wilde ik heel graag een keer proberen, dus zijn we op een donderdagavond uiteten gegaan bij Mambo.
Er lag van alles om uit te kiezen, waaronder kreeft! Eindelijk kreeg ik de kans op een stuk kreeft uit te proberen. Die keuze was voor mij zo gemaakt, daarbij heb ik nog een stokje met gamba’s gekozen en een klein stukje barracudavis. Ik was wel eens benieuwd hoe dat smaakte. Er lag ook een haai tussen, dat vond ik wel even raar en heb deze ook niet uitgekozen. Na het uitkiezen werd het in het zicht klaargemaakt en netjes opgediend met allerlei lekkers erbij waaronder salade en rijst. Het eten was echt heerlijk, ik heb me tonnetje rond gegeten en eindelijk kon ik de kreeft proberen, hij was zeker lekker. Heel bijzonder vond ik het niet. De barracuda smaakte heerlijk, het is een zachte wit vis die (in dit geval) mild van smaak was. Echt een lekker visje en het stokje met gamba’s was overheerlijk. Ik zat zo ontzettend vol die avond, je kon me bijna naar huis rollen. Maar toen ik de menukaart zag van de toetjes en van iemand had gehoord dat je echt de ‘Ernesto’ eens uit moest proberen. Hebben Femke en ik samen een bolletje gedeeld en geprobeerd. ZO LEKKER!!!!!!!!!! Ik heb nog nooit zo’n lekker ijsje gehad, het was gecarameliseerd ijs met verschillend gebrande noten. Je hebt er gewoon echt geen woorden voor hoe lekker. Ik was zo blij dat ik die nog uitgeprobeerd had en ging ontzettend voldaan naar mijn bedje.
De week ervoor zijn we naar Pirate Bay gegaan, of zoals het vroeger genoemde werd: Hooks hut. Hier hebben we aan een tafeltje gezeten op het strand. Het was best grappig, want de tafeltjes stonden allemaal schuin en scheef vanwege het strand wat afliep. Aan steiger wat erbij lag, hingen grote schommels waar je op kon zitten en over het water heen kon kijken. Erg charmant en sfeer vol, leuk om een romantische date bij te hebben, (en nee er loopt hier geen potentiële kandidaat rond).
Op het werk is het nog steeds leuk, ik help een aantal trainers met wat onderdelen die ze aan het trainen zijn. Ik hou ervan weer even lekker te moeten denken en oplossingen in training te moeten zoeken.
Volgende week ga ik een paar dagen mee lopen met Dolphin Academy. Ben erg benieuwd naar hun manier van werken en trainen.
In de weekenden heb ik nog af en toe kunnen oefenen met de surf op Papito en ik denk dat ik vorderingen maak hahaha. Ik blijf nu wat makkelijker staan en kom wat makkelijker uit het water. Nog een weekend te gaan, kijken of ik hem een beetje onder de knie krijg.
Ik vertelde al dat ik lekker veel luier om mijn vrije dagen, aflopen maandag zijn we (Femke, Joyce en ik) naar Saint Tropez gegaan.
Dit is dat luxe, chique zwembad met uitkijk over de zee. Waar ik al eerder met Lisa ben geweest. Die middag was zo relaxed, we hebben heerlijk uit kunnen rusten, genoten van onze drankjes en lekker gegeten en aardige mensen ontmoet. Rond een uurtje of vier begon een DJ daar te draaien en werd er live radio gemaakt. Zeer gezellig, hier ga ik vast nog wel een keertje heen.
Eindelijk heb ik deze deze week mijn lieve neefje Goof via Skype kunnen zien. Het heeft even geduurd om op het juiste moment samen voor de computer te kunnen zitten. Maar eindelijk was het zover.En hij is groot! Ook heeft hij een ontzettend dikke kop en lieve hamsterwangen hihihi. Ben benieuwd hem weer in levende lijve te zien. (reden twee om terug te gaan naar Nederland hahaha)
Toch ga ik nu nog heerlijk genieten van de tijd die ik hier nog heb. Over een ruime week komt Angela op vakantie en kunnen we nog allerlei leuke dingen gaan doen.
Voor volgende week maandag staat er nog wat leuks in de planning, maar dat lezen jullie in mijn volgende blog.
Ayo lieve mensen tot gauw
@thuis dikke kus en stevige lange knuffel voor Max! en natuurlijk knuffel en kus voor jullie allemaal
@familie in Zoetermeer kus kus kus kus kus hahaha.
@collega’s en vrienden, dushi’s mis jullie wel een beetje hoor
Ohno!!!!! Nog maar een maand hier mogen zijn, ineens realiseerde ik me het.
Het idee dat ik terug moet klinkt nog niet heel erg aantrekkelijk.
IK HOU VAN CURAÇAO!!!!!!!!!
Ja, het was inderdaad weer een tijdje geleden dat ik wat geschreven heb.
Laat ik maar bij het begin beginnen, is wel zo handig he.
Even zien wat hebben we nog meer mee gemaakt, oh ja onze nieuwe huisgenoten.
Denk dat het wel een leuke meid is.
Ayo lieve mensen tot gauw
@familie in Zoetermeer kus kus kus kus kus hahaha.
@collega’s en vrienden, dushi’s mis jullie wel een beetje hoor
21 Maart 2011 - 15:11
Niels:
Klopt dat effect heb ik wel vaker. Mijn adviezen sturen vrouwen altijd voldaan naar bedje toe :P hahaha . Blij dat je het lekker vond! Have fun de laatste paar weken! :) xx -
21 Maart 2011 - 16:06
hey lieve schat
wat een verhaal zeg je kan bijna een boek schrijven hi,hi
en wat een schitterende foto's
ik ben best wel een beetje jaloers op jou.
maar geniet er maar van,want de tijd gaat door.
donderdag ga ik naar je ouders toe, en dan zie ik Quinn en Goof, ik verheug me er op.
van de week heeft je moeder een smsje gestuurt van Max liggend in een teil, zo grappig.
gisteren was Uri erg ondeugend zoals altijd, hij wilde om half 5 niet eten, dus heb ik zijn bak weggehaald, sávonds was het ineens erg stil, toen wij gingen kijken was meneer de nasi uit de vuilnisbak aan het eten, nou de volgende dag hebben we dat wel geroken (rufkonijn) hi,hi
de obsessie met vogels gaat al een stuk beter,hij vind achter een bal aanrennen veel leuker gelukkig. nou lieve schat ik ga weer even stoppen dikke kus en we love you je allerliefste Tante -
21 Maart 2011 - 22:36
Trudy (mam):
Je hebt al leuke uitstapjes gemaakt.
En al dat lekkere eten, die vis zag er mooi uit. Snuffel ook maar een paar leuke recepten op, kunnen we hier thuis ook eens wat proeven van al die lekkernijen.
Met Max gaat het geweldig, hij komt nu ook regelmatig bij ons liggen. En mauwen, dat we naar bed moeten, hij doet dus heel gewoon.
Heb je trouwens nog last van muggen, of ben je intussen immuun, is wel handig.
Je hebt ook leuke foto's geplaatst. Ook een beetje synchroon zwemmen?
Geniet nog maar die laatste maand.
XXXXXXXXXX mam -
25 Maart 2011 - 18:50
hey lieve schat
zo we zijn weer thuis,we zijn drie dagen in Arcen geweest,en natuurlijk bij je ouders geweest.
Samen met je moeder hebben we Quinn en Goof opgehaald van de creche. wat is Goof gegroeit.
alleen was Goof niet zo lekker, hij had tijdens het temperaturen de leidster onder gepoept,deze moest naar huis om zich te verschonen.later is Denise hun komen halen,en in de auto bij Denise wilde Quin weer terug naar oma, omdat hij met Marcel wilde spelen, leuk he. Max heeft twee keer uitgehaald naar Uri, eigen schuld dikke bult, moet hij maar niet Max pesten, ik vond het heel grappig dat Max niet bang is.nu lig Uri voor pampus nou lieverd tot gauw dikke kus van je allerliefste tante -
02 April 2011 - 17:29
Serena:
Weer erg genoten van je verhalen. Kan mij helemaal voorstellen dat je nog even niet aan je terugreis wilt denken.
Geniet nog van de laatste weken.
Liefs Serena -
04 April 2011 - 14:18
hey lieve schat
zo het einde van je aller mooiste droom is bij over, jammer he
dus geniet nog maar even van de tijd dat je daar nog bent.
ik vond het erg leuk om je weer even te spreken hier gaat alles goed
hoe gaat het met je salsalessen nou ik hoor het nog wel
dikke kus van je allerliefste tante
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx ik hoop dat dit genoeg kusjes zijn tot dat je weer thuis ben dag lieverd