We gaan nog niet naar huis, nog even niet...... - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Jolene Arts - WaarBenJij.nu We gaan nog niet naar huis, nog even niet...... - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Jolene Arts - WaarBenJij.nu

We gaan nog niet naar huis, nog even niet......

Door: Jolene

Blijf op de hoogte en volg Jolene

12 April 2011 | Nederland, Amsterdam

We gaan nog niet naar huis, nog even niet, nog even niet…..

Zo misschien komt het einde dan in zich, maar leuke dingen doen hier op Curaçao.
Daar ga ik gewoon mee door, samen met Angela hahaha.

We hebben dinsdag de Christoffelberg beklommen, tot helemaal bovenaan!
Ik moet je zeggen, het was geen gemakkelijk pad wat je naar boven liep. Er moest behoorlijk geklommen en geklauterd worden. Vooral het laatste stuk en de warmte van de zon, maakt het er niet gemakkelijker op. Maar voor mijn was het prima te doen.
Eenmaal boven was het uitzicht GEWELDIG. Je kon een heel gedeelte van Curaçao zien. De randen waar het eiland over ging in zee en alle bergen met wat schaduwen van de wolken. Zo mooi!
Hier hebben we even gezeten en wat gegeten, zodat we weer met volle energie de terugweg tegemoet gingen. Deze ging veel sneller en was minder intensief. Het was een mooie tocht die ik zeker niet had willen missen.
Na deze inspanning hebben we ons zelf getrakteerd op een heerlijke middag zonnen en zwemmen op het strandje Cas Abou.

Op donderdag ben ik met Angela richting Dolphin Academy gereden. Om daar even een paar sessies mee te kunnen kijken, voor Angela en een leuke snorkel te doen. Was leuk om zelf zo’n programma mee te maken. En ik geloof dat Ans het ook wel naar haar zin had.
Eenmaal thuis hadden we afgesproken met Joyce en Femke om nog een avond met zin alle te eten, want Joyce vertrekt morgen uit huis. Haar ouders zijn haar laatste week over en ze gaan gezamenlijk nog een week in een luxe appartement verblijven.
Femke en Ans zijn de pizza’s gaan halen en in de tussentijd, hebben Joyce en ik de tafel leuk gedenkt. We hadden ook nog een kleinigheidje gemaakt voor Femke. Want over een week zijn Joyce en ik terug naar Nederland en zit Femke hier nog tot Juni. Dus we hadden een fotoladder gemaakt met allemaal leuke foto’s van ons samen en onze avonturen.
Het werd een geslaagde avond en veel te volle buiken!
Tijd omuit te buiken was er helaas niet, want het was de laatste avond dat ik naar de vrije dans avond kon, van mijn dansschool hier. En die wilde in natuurlijk niet missen!

Ans en ik hebben al heel wat leuke dingen ondernomen, waaronder veel stappen en strand liggen en nog meer stappen en nog meer strandjes liggen.
Nu klinkt dit een beetje lui, maar wees gerust we hebben ook wat actieve dingen ondernomen.
Zo zijn we naar de Aloë Vera plantage geweest en hebben daar over het bedrijf rondgelopen en wat lekker producten gekocht.
Daar dichtbij in de buurt ligt de struisvogelfarm, waar we natuurlijk ook een bezoekje aan gebracht hebben!
Dit was leuk en het bedrijf had goed nagedacht om op een biologische manier bezig te zijn. De lekkerste stukjes vlees van de struisvogel, werden daar in de keuken culinair bereid voor gasten. Het overige vlees werd gebruikt voor kroketten, frikadellen enz. Het ander restvlees werd aan de krokodillen gevoerd, die ook op de farm aanwezig waren. En de botten werden te droger gelegd in de zon en gingen later na een kunstenaar toe. De weides waar de struisvogels in lopen, werden kort gehouden door schapen. En ze hadden er ook nog emoes en parelhoenders rond lopen.
We werden in een grote tourtruck over het bedrijf heen gereden, om alles te zien en uitleg erover te krijgen.
We mochten wat struisvogels voeren, een groot ei vasthouden en er zelf op gaan staan. Dit was om te bewijzen dat wanneer een struisvogel op het ei ligt, die rond de 200 kilo weegt, het ei niet zou breken en heel wat gewicht aan kan. Het was een mooi bedrijf en vond het leuk dit gezien te hebben.

In de avond ben in voor de laatste keer naar Asia gegaan en heb nog heel bewust genoten van mijn laatste avond daar en dansen met alle leuke en lieve Antilliaanse mannen! (en nee pap en mam maak jullie geen zorgen, hier kun je samen met een man dansen, zonder dat er meer verwacht wordt haha).
Daarna zijn we nog doorgereden naar Bermuda, dit is een discotheek voornamelijk buiten.
Het voelde een beetje aan zoals in Nederland er werd ‘normale’dans muziek gedraaid en er waren ook veel Nederlanders te vinden. Wat je bij Asia bijvoorbeeld bijna niet zien. Ans en ik hebben nog even leuk staan dansen en drankje gedaan en daarna ons bed opgezocht. Het was een leuke dag maar zeker een vermoeiende.

De volgende dag werden we uit ons bed gebeld met de vraag of we zin hadden om met Renate en haar kleine Kanoa (ongeveer 6 maanden oud) te gaan zwemmen. Tuurlijk!!!!!!!!!!
Een uur later lagen we heerlijk in het water te genieten, van het zwemmen met Renate, de kleine die eromheen zwom, het uitzicht en de zee. Curacao I love it.

Verder ben ik met Angela naar de Hato grotten geweest. Het was mooi om te zien, vooral de fantasie kamer. Met een beetje fantasie zag je in verschillende druipers vormen, gezichten en figuren. Waaronder een piraat hoofd, een lachende ezel (deze vond ik zelf erg grappig) en druippaddestoelen.
Die avond had ik een soort van afscheidsborrel, iedereen die zin had een drankje te doen bij Wet & Wild, kon me daar vinden. Het werd nog een gezellig avond met als aansluiting een salsaparty bij Mambo, te leuk!

Ps: @ Denise, ik heb je huis gevonden hoor!!!! Na lang zoeken. Ze zijn de buurt er enorm aan het opknappen, vandaar dat ik het niet meer herkende. En den k dat Poni of Pony er niet meer zit, alles was afgeschermd tegenover, en er stond ook nergens meer met graffiti Pony op.

• 12 April 2011 - 08:23

Trudy (mam):

Jazeker, aan alles komt een einde.
    Maar al die leuke belevenissen en je fijne ervarigen bij het dolfinarium op Curacao, die neemt niemand je af.
    Wij kijken natuurlijk naar je uit en zijn blij als je weer thuis bent.
    Veel plezier nog je laatste dagen op het mooie eiland en tot vrijdag.
    XXXXXXXXXXX pap en mam

• 12 April 2011 - 10:55

Adri:

hey lieve schat

nou, nou wat een mooi verhaal,en natuurlijk mooie foto''s
    ja lieve schat er komt een tijd van komen en een tijd van gaan.ik kan me heel goed voorstellen dat je het jammer vind.
    nou dan weet je waar je voor moet gaan sparen hi,hi
    nou lieve schat tot gauw ik kan niet naar schiphol komen want ik moet werken, maar anders was ik gekomen ik wordt nu afgelebberd door mijn lieve hond Uri bah ik zie nu weinigt door me bril hi,hi nou dikke kus je allerliefste tante

• 12 April 2011 - 16:45

Ellen:

Toch nog een reisverhaaltje met foto's voor je terug vliegt naar Nederland. Leuk! Super veel leuke dingen gedaan en weer mooie foto's. Zo zie je stiekem veel in die dagen. Goede terugreis alvast. Geniet er nog even van.

-x- Ellen